Felsökning

Den här sidan innehåller en sammanställning över problem som kan uppstå, och hur du löser dem.

Problem

Meddelandet jag skrev visas inte

Om du klickar på Bakåt-knappen i webbläsaren flera gånger efter att du skrivit ett inlägg ser du sidan som den var innan du skrev inlägget. Du undviker detta om du i stället klickar på en ämnesrubrik i forumhierarkin högst upp på sidan, eller klicka på rubriken Träd i den vänstra spalten, och sedan klicka på ett forum eller ämne.

Om problemet kvarstår är orsaken att din webbläsare hämtar en ouppdaterad version av sidan (från cache-minnet) i stället för att läsa in sidan på nytt. Du undviker detta genom att ställa in webbläsaren så att den jämför sidorna varje gång. Gör så här:

Ett annat sätt är att läsa in sidan på nytt, eller uppdatera sidan, med motsvarande kommando i din webbläsare. Håller man ned 'Shift'-tangenten då man klickar på 'Ladda/Reload' så tvingar man browsern att hämta sidan från servern. Observera att det är skillnad på att ladda om en sida/ram och att ladda om ett dokument (se även följande problem).

När jag klickar på "Reload" knappen, så hamnar jag på första sidan

Detta beror på att browsern laddar om hela dokumentet (den adress som visas i "Adress" raden) då du trycker på ladda om...-knappen. Detta dokument innehåller koden för denna sites ram-användning -- och därför laddas första-sidan i den högra ramen. Om du bara vill ladda om ramen så kan du använda "Uppdatera" kommandot (i Netscape, öppna browsern's Visa menu och välj "Ladda om ram"; i Internet Explorer, höger-klicka med musen i den högra ramen och välj "Uppdatera").

Formateringskoderna fungerar inte

Du har förmodligen gjort något av följande vanliga misstag: