Att komma i gång

Välkommen till SVÄ Diskussionsforum! Nedan hittar du information om hur du deltar i diskussionerna och regler för inläggen. Om du stöter på problem, kontakta en av moderatorerna som finns under länken Kontakt på huvudmenyn eller maila till SVÄ (länk på sidomenyn). OBS! Viktigt att följa Datainspektionens regler!

Läsa diskussioner
Vem som helst kan delta i diskussionerna i detta forum. För att kunna läsa diskussioner som du är intresserad av klickar du med enkelklick på länkarna i ämnes- och underrubriklistan. Du kan navigera bakåt och framåt genom att klicka på navigeringslistan högst upp på varje sida.

Bidra till diskussioner
Om du vill skicka ett meddelande till en befintlig diskussion ska du fylla i fältet "Lägg till meddelande" längst ner på sidan. Du kan använda
formateringskoder eller HTML för att formatera din post, men vanlig standardtext duger utmärkt. Det finns begränsning på hur stora inläggen får vara, så skriv inte alltför långt. Behöver du mer än 25-30 rader, så kanske det snarare ska delas upp i två inlägg.

Om knappen "Skapa ny diskussion" finns på sidan kan du klicka på den för att påbörja en ny diskussion. Då visas rubriken du har skrivit tillsammans en underrubrik och den inledande meningen i diskussionen. När du har fyllt i ämnet följ då instruktionerna i stycket ovanför om hur man skickar meddelanden.

Sökning i forumet
Du kan söka på diskussionssidan med tidsökning (
Sök nytt meddelande) eller genom matchning av text (Nyckelordssökning).

När du vill söka nya meddelanden, klicka på länken "Nya meddelanden" i huvudmenyn. Om du har ett konto med ett giltigt användarnamn och lösenord, ska du skriva in dessa i rätt fält, då sker sökning efter meddelanden som kommit efter den senaste sökningen. Om du inte har något konto, kan du fortfarande söka efter nya meddelanden genom att använda någon av de andra sökmöjligheterna. Fälten "Senaste dag" och "Senaste vecka" i huvudmenyn motsvarar sökning efter meddelanden som kommit inom senaste dygnet respektive senaste veckan.

Om du vill söka med nyckelord, ska du klicka på länken "Nyckelordssökning" i huvudmenyn. Specificera sedan orden som ska användas i sökningen. Ytterligare information beträffande "Nyckelordssökning" visas också på söksidan. När sökningen är klar och du vill se sökresultatet, ska du klicka på länkarna till sidorna eller klicka på länkarna i sökresultatet för att kunna se meddelanden som innehåller nyckelordet.

Om användarkonton
Du behöver inte ha något användarkonto (användarnamn och lösenord) för att kunna delta i diskussionerna, men det ger en hel del fördelar att ha ett sådant, som t.ex.:

 • Du kommer att kunna få e-postmeddelanden skickade när inlägg gjorts under de ämnen du har valt.
 • Du kan väla "favoriter" för sökningar.
 • Du kan sätta upp en personlig profil och ange intressen som information till andra.
 • Du kan ange fullständigt namn och e-postadress som ska inkluderas i dina inlägg när du använder din signatur
 • Du kan logga in och själv ändra ditt lösenord på kontot och andra uppgifter.
  Du kan begära ett användarkonto genom att klicka på "Registrera" i överkanten av forumets startsida. Där får du ange önskat inloggningsnamn och önskat lösenord, ditt fullständiga namn samt din e-mailadress. Efter kontroll av din kontoansökan mailar vi dig sedan bekräftelse och några enkla istruktioner hur du aktiverar kontot.

  Mer användarinformation
  Mer information om hur man använder detta system finns att läsa i avsnittet
  Formatering och avsnittet Felsökning, som finns på sidomenyn. Om du har frågor kan kontakta en av oss på info@vallon.se eller någon av moderatorerna på Moderatorer.

  Vett och etikett
  När du skriva ett meddelande ska du uppträda lika artigt som om det vore ett riktigt samtal. Oförskämdheter, förolämpningar och personangrepp tolereras ej. Man behöver ej hålla med vissa åsikter eller acceptera idéer eller fakta, men du ska alltid visa hänsyn och respekt för personerna du diskuterar med. Alla människor tänker inte lika, och när vi tänker, så tänker vi bättre tillsammans. Och det är just det som är roligt och lärorikt. Kom i håg att meddelanden du läser reflekterar författarnas åsikter och ej moderatorernas eller den som är ansvarig för sidan.

  Följ lagar och bestämmelser
  Levande personer och deras personuppgifter ska inte lämnas ut på forumet. Lämna inte ut andra personers adress- och telefonuppgifter i forumet. Respektive skribent har ansvar för sina inlägg. SVÄ har ansvar för själva forumet, strukturen och rubrikerna, men det är deltagarna själva som bryter mot Personuppgiftslagen om man t ex skriver om levande personer, eller lämnar ut ”känsliga” uppgifter.
  Inlägg som kan innebära brott mot
  Datainspektionens regler, lagar och bestämmelser rörande uppvigling, hets mot folkgrupp, barnpornografi eller olaga våldsskildringar eller brott mot personuppgiftslagen är självfallet inte tillåtna! Ej heller inlägg som kan tänkas göra intrång på annans upphovsrätt eller på annat sätt kan uppfattas som stötande eller kränkande. Vi ber dig kontakta oss via mail (se sidomenyn) om du upptäcker sådant. Inlägg av denna karaktär kommer att tas bort.


  Copyright © 1998, DiscusWare, LLC, all rights reserved